torsdag 11 mars 2010

Symaskinsbyte

Aj, aj, aj. Min trotjänare har börjat gnälla lite nu när jag syr mer än vanligt så nu står jag inför ett symaskinsbyte. Jag har googlat runt lite och kikat på recensioner mm och sett att Janome Easy Jeans har fått väldigt mycket bra kritik. I och med mitt samarbete med Communicare så fick jag ett starta eget bidrag som nu kommer väl till pass :)

Idag tog jag så kontakt med en symaskinsåterförsäljare och beskrev min situation. Deras rekommendationer till mig var en av deras elektroniska modeller, Janome DC 4030 vilken bara var snäppet dyrare än Easy Jeans, hade samma starka motor och självfallet några ytterligare finesser. Efter en sväng in på Sysidan så såg jag att en del köper sina symaskiner från England och SMD vilket jag förstår med tanke på prisskillnaden. Väl där så fastnade jag för Janome DC 4100. Någon som har erfarenhet av denna maskin och kanske även av SMD? Om jag köper en DC 4100 från SMD så får jag den till samma pris som en DC 4030 här i Sverige.Janome DC 4030 vs Janome DC 4100

8 kommentarer:

LizA sa...

Jag har bara bra erfarenheter av SMD då jag köpte min cover därifrån. MEN tyvärr får dom inte längre sälja Janomes maskiner till sverige efter restriktioner från janomes huvudkontor. Det är iaf vad jag hört i sytråden på familjeliv.

SKROTdesign sa...

Jag hade också en tanke om att dom kanske inte får sälja, men det verkar som om det är ok med vissa modeller i alla fall. Benämningen är ju lite olika på modellerna, men i mitt fall så heter maskinerna DC 4100 både här och i UK. Håller tummarna för att det fortfarande är möjligt...

Nilla sa...

Är jättenöjd med SMD då jag köpte min Janome MyLock 744D därifrån för ett år sen. Min styvmor skulle nu beställa en och var i kontakt med dem och precis som Liza ovan skriver blev hon nekad köp pga de inte får sälja till Sverige längre.

Roblin sa...

När jag skulle köpa ny maskin valde jag mellan just 4100 och 4030, valet föll på den senare då det visade sig att 4100 inte hade justerbart pressarfotstryck.
Detta var en nödvändighet för mig som syr mycket i trikå så då fick 4100 stryka på foten till förmån för 4030:n.

Jag har varit väldigt nöjd med min maskin som köptes i butik för snart ett år sedan.
Om du är sugen, så är min 4030 till salu, då jag köpt en MC9700 istället och ärligt talat inte har behov för både en kombinerad maskin och en "vanlig" - hur gärna jag än vill behålla den ;-)

SKROTdesign sa...

Nilla: Jag har nu varit i kontakt med SMD ett flertal gånger och visst är det som några av er säger. De modeller som finns här i Sverige får de inte sälja just hit, men de andra går alldeles utmärkt. Dock vill jag gärna ha lite egenskaper som inte finns på deras modeller...

Roblin: Åh, vad glad jag är för att du nämde det med justerbart pressarfotstryck!!! Inte blev jag mindre glad när du nämner att du ska sälja din maskin. Du kan väl maila mig på skrotdesign@telia.com?

rino sa...

jag har en 4030 och är toppennöjd

SKROTdesign sa...

Ja, det får nog bli en sådan :)

Vi på Östan sa...

ÔÔÔ, vad är det för fel med nål och tråd ? Det fungerar för mig ;-)