lördag 6 mars 2010

Lördagsgodis - SKROTdesign goes F-skatt

Den här första lördagen i mars dyker jag ner i godispåsen igen, men godbiten jag hittar är inget mönster utan något ännu bättre. En önskedröm som går i uppfyllelse. SKROTdesign är numera ett skatt- och momsregistrerat företag!!!

Jag är utbildad civilingenjör med inriktning på elkraft och är till vardags anställd på en teknikkonsultfirma 10 mil från mitt hem. Ingen drömsituation direkt, men vill man bo på landet så är det bara att acceptera. För tillfället är jag föräldraledig med vårt andra barn, som nu redan är hela 9 månader, och jag har tänkt att vara hemma fram till september. Det här med att sy började jag med när vi fick vår första dotter i augusti 2007 och sedan dess har det hänt massor! Nu har jag alltså tagit steget och registrerat SKROTdesign hos skatteverket. Under det kommande halvåret har jag så tänkt att testa min idé om att sy lite vid sidan av och på så sätt förhoppningsvis kunna gå ner lite i arbetstid på mitt vanliga jobb och spendera mer tid med min familj istället för att åka buss 3,5 timma om dagen, 5 dagar i veckan.

"Personligt, praktiskt och unikt" är väl det som jag tänkt att det hela ska handla om. Runt om i vårt avlånga land så finns det otroligt många helt suveränt duktiga sömmerskor, det är ju bara att kika in hos alla som finns länkade här till vänster, och det är ändå bara en liten liten bråkdel av alla bloggar. Min idé är att sy produkter som jag själv tycker behöver förbättras eller som saknas ute på marknaden. Vetebältet med kardborre och resår, åkpåsen till babyskyddet samt vindsyddet till P&T-vagnarna är grundpelare för hela företaget. Därtill kommer kryssmössan som går att variera i oändligt många härliga tyger för att inte tala om vantar, filtar, halskragar, mobilväskor, napphållare, muddbyxor, klänningar, bodys, solhattar, ja you name it!

Det var med hjälp av vårt lokala kvinnliga nätverk och Communicare som jag bestämde mig för att ta steget och göra om SKROTdesign till ett företag. Om ett par veckor så ska jag vara med på Värmlands största entreprenörsmässa, men mer av det när det närmar sig. För 10 månader sedan sydde jag bara till mina egna barn och min systers barn, men så en babysimstisdag så vände allt. Jag fick massor av beställningar på mössor och sedan har det rullat på. Något av det allra bästa är alla som kommer med tips och idéer på vad jag skulle kunna sy. Nu när företagandet är igång så kan ju marknadsföringen tas till nivå 2, 3 och 4 och jag har redan sett reslutat från Familjeliv och tråden om P&T-vagnar. Rassel sade det i min inbox och så kommer den här helgen att ägnas åt vindskydd :)

Nog med pladder från min sida nu, men som sagt. En dröm har gått i uppfyllelse och jag vill tacka alla som önskat mig lycka till och inte minst alla beställare. Det är ju ni som gör SKROTdesign möjligt!

15 kommentarer:

rino sa...

Vad roligt, lycka till!
Jag gör likadant, jobbar deltid och syr som enskild firma.
Det är toppen!
Synd bara att "omställningen" jobb/sy tar tid. Eg borde man sy på heltid typ varannan vecka istf att sy nån dag i veckan så man hinner komma in i tänket mer.

SKROTdesign sa...

Tack så mycket! Ja, jag hoppas verkligen det kommer att fungera. Att vara borta så mycket är ju ingen bra kombination när man har små barn. Tyvärr är det svårt att få jobb här på den lilla orten där vi bor, men så är det ju ibland. Jag har ett halvår på mig nu att bli varm i kläderna och så får vi se hur jag delar upp veckan när mitt vanliga jobb kallar igen.

Maria sa...

Lycka till!!! Du syr jätte fina kläder och mössor.

Y sa...

coolt! önskar dig all lycka till!

Agnetha sa...

Vad roligt!! Lycka till!!

SKROTdesign sa...

Tack snälla ni! Det är era komplimanger och lyckoönskningar som gör att man vågar ta steget och nu när det är taget så är det ni som gör att man känner sig ännu mer taggad!!!

Gitsie sa...

Jag är så stolt över dig vännen min ♥

Palven sa...

Hälften vågat, hälften vunnet..... så brukade min gamla mormor säga när jag inte riktigt vågade ta steget fullt ut. Jag hoppas att allt går bra. Lycka till!!!

Vi på Östan sa...

Ja finns här om du behöver en extra hand, men det vet du väl ;-)

SKROTdesign sa...

Jag tackar, niger, bockar och bugar. Nu åter till symaskinen ;)

Malo sa...

Önskar dig stort lycka till med nya företaget! :)

Jolins inredning sa...

Jag är så imponerad av människor som vågar! Jag tror snart att jag kanske ska våga lite jag med Cia!!

Lycka till gumman!!

Kram Linda

SKROTdesign sa...

Tusen tack kära vänner! Ja, nu håller vi tummarna för att satsningen går vägen :) I dagarna kommer prislista ut här på bloggen och även delar av mitt tyglager så håll utkik!

Karoline sa...

Jätteroligt! Hoppas att det går bra för dig. Här är en annan som kombinerar jobb på ditt företag med annan verksamhet (plugg för min del). Lycka till!!

SKROTdesign sa...

En kollega alltså. Vad kul! Välkommen hit till min syblogg :)