lördag 27 mars 2010

Lördagsgodis - Mönster till kuddöverdrag

För ett par veckor sedan diskuterade jag och en kompis kuddöverdrag. Dottern i huset skulle få matchande kuddar till sitt nya rum, men mamman drog sig lite för att sätta sig och sy knapphål eller dragkedja. Men inte behövs väl det? Här kommer ett enkelt sätt att sy kuddöverdrag och vill man så kan man självklart sätta dit lite knappar som dekoration :)

För att få en lite fluffig kudde så rekommenderas att kuddöverdraget görs aningen mindre än själva kudden. Beskrivningen nedan avser en kudde på 50x50cm där jag har valt att lägga skarven ungefär på mitten. Det färdiga kuddöverdraget blir ca 45x45cm.På den högra kudden syns skarven...


...som man kan pryda med knappar om man vill :)

5 kommentarer:

Roblin sa...

Åh vad bra!
Jag brukar också sy sådana kuddar, men varje gång när det är dags för nya överdrag så måste jag tvunget sy fel på ett par eftersom det alltid blir en tankevurpa.
Med din tydliga snygga förklaring slipper jag tänka själv, alltså slipper jag sprätta!
Woho!
Tack!

SKROTdesign sa...

Jag ska var ärlig och säga att min sprättare också går varm titt som tätt. Man tycker att det är så enkelt att det inte går att göra fel, men gissa om det gör ;)

Anonym sa...

Precis så (ungefär) jag sydde mina kuddar till förra soffan :) http://peaceofcakeblog.blogspot.com/2009/08/kuddar.html

Har så svårt för att bestämma mig för stil när vi ska flytta bara, annars hade det blivit fler :) Marint? Lantligt/blommig? Stilrent?

SKROTdesign sa...

Ja, visst är det ett smidigt mönster?!

Det här med stil är inte alls lätt. Jag själv är inte så värst kunnig utan blandar mer eller mindre allt. Den dagen vi flyttar till ett nytt hus där vi bygger upp allt från grunden så ska jag ha stor flyttloppis och sälja ALLT som vi har i vårt nuvarande hus :)

Linzan sa...

Tack!! :) Nu ska det sys kuddar! ;) ..annars så har jag samma tyg som du så jag kanske jag kan ta dina? ;))