tisdag 27 april 2010

Något speciellt

"Jag vill ge bort något speciellt, något som inte någon annan har." Ja, då har du kommit helt rätt :)

En liten tjej fyller 1 år i dagarna och i ett av paketen ligger lite SKROTkläder. Beställaren har helt själv valt både plagg och tyg och jag kan inte något annat säga än att det blev riktigt bra. Hoppas nu att födelsedagsbarnet tycker likadant :)

Tubklänningen är ett plagg som man kan använda riktigt länge, dels som klänning med strumbyxor till och dels som en topp/ ett linne med jeans till. Sådana plagg tycker vi extra mycket om. Modellen är också lätt att röra sig i och därmed lekvänlig vilket är ett måste för små barn som är vart som helst, hur som helst, när som helst!

Baggymössan har i det här exemplaret fått en muddkant längst ner och dessutom födelsedagsbarnets namn tryckt i lila textilfärg. Kan det bli mer personligt?

Mest troligt kommer dessa plagg inte att användas samtidigt, men visst är det kul att ge bort något som matchar ändå?



Mönster:
Egna SKROTmönster

Material:
Jofotex lila elefanttyg och vit mudd från ? Textilfärgen är inköpt på Panduro.

söndag 25 april 2010

Mössa med tryck

Jag fick en beställning på en mössa med AC/DC-tryck till en liten nyfödd kille. Pappan hade sett vår dotters mössa och ville ha en liknande. Dock är det ett fastsytt märke på just den mössan och det skulle bli lite för klumpigt till en nyfödd, men ett tryckt AC/DC-märke går ju alldelses utmärkt. Mamman ville också ha en mössa, men en vändbar variant med bruna och turkosa moln.

Tyvärr så blev trycket lite suddigt och min svarta textilfärg tog slut. Jag valde att leverera ändå, men beställaren får självklart en ny mössa om så önskas bara min mor varit i Karlstad och köpt med lite mer färg. Då kommer även lite fler tryckta mössor att visas upp :)

Mönster:
Eget SKROTmönster

Material:
Vit muddväv från ? och molntygerna från JNYdesign.

lördag 24 april 2010

Lördagsgodis - Mönster till dynor, P&T Vibe

Då var det dags för lördagsgodis igen och äntligen med ett mönster till P&T Vibe. Ni är många som efterfrågat mönster till vagnens dynor sedan jag tidigare lagt ut mönstret till de andra modellerna.

Tillvägagångssättet när ni syr är det samma som för de andra dynorna. Håll till godo och ha en fortsatt trevlig lördagskväll!

Ni får jättegärna använda det här mönstret så mycket ni vill, men helst inte till "massproduktion" och försälning :)

fredag 23 april 2010

Tygbeställning

Då var det dags att göra en ny tygbeställning och nu tänkte jag att alla Ni beställare kunde få vara med och tycka till. Vad skulle Ni vilja ha för några tyger i vår och sommar? Mer prickar, stjärnor, ränder, bilar, blommor, enfärgat? Velour, trikå, vävda tyger, frotté, manchester, tunna tyger, tjocka tyger? Något tyg som redan finns fast i en annan färg? Ja, önska på så ska vi se vad jag kan fixa till :)

Skriv en kommentar eller skicka ett mail till skrotdesign@telia.com


En tjuvkik på ett av de nya tygen som önskats tidigare

onsdag 21 april 2010

Vårmössa

Våren är här! Även om det faktiskt har snöat av och till här i västra Värmland idag så skiner nu solen igen :)

En vårgrön tunnare mössa i bondgårdstyget har sett dagens ljus och visst blir man pigg och glad av plagg i härliga färger?!

Mönster:
Eget SKROTmönster

Material:
Gröna jerseyn "Farmer" från jnydesign

måndag 19 april 2010

Leksand Stars

Jag är så otroligt glad över att SKROTdesigns vetebälten är så omtyckta. Förutom passformen och stödet så tror jag många tycker det är kul att få välja mellan så många olika överdrag. Just vävda bomullstyger finns det ju hur många som helst och egentligen stannar det ju inte där utan man kan välja alla tyger som klarar av att vara i microvågsugnen några minuter. Här nedan är en beställning som får mig att tänka på hockeylaget Leksand Stars:)

Mönster:
Eget SKROTmönster

Material:
Svart lakansväv, resårband och kardborre från lokal sybutik. Marinblå lakansväv med vita stjärnor från Tygfabriken i Karlstad och hela vetekorn från djurbutik.

torsdag 15 april 2010

Ottobre nr 3

Fyra gånger om året ger Ottobre Design ut en mönstertidning med kläder och accessoarer i storlek cl 62 - 170. Idag är en sådan dag!

Nr 3/2010 innehåller massor av sommarinspirerade kläder och jag är personligen lite svag för huvudbonader varför jag blev extra glad när tidningen innehöll inte mindre än fyra olika varianter! En huvudbonad kan ju varieras i det oändliga och helt byta karaktär beroende på vilket tyg man väljer. Nu gäller det bara att hitta användningstillfälle för alla solhattar, sjaletter, hattar och kepsar i alla dess former för det kommer garanteras att sys upp flertalet vid min symaskin :)


Stiligt och fräckt med "gubbhatt"
Bild från http://www.ottobredesign.com/


Jag ser mina syskonbarn framför
mig i den här busvarianten
Bild från http://www.ottobredesign.com/


Lite gammaldags stil över den här i smårutigt tyg
Bild från http://www.ottobredesign.com/


"Less is more". En helt vanlig sjalett
som även kan göras med skärm
Bild från http://www.ottobredesign.com/

tisdag 13 april 2010

Nya modeller

Jag har länge velat få till det där rätta byxmönstret med lagom mycket pös i bensluten. Egentligen tycker man väl inte att det ska vara så svårt, men det är alltid någon liten detalj som ändras från försök till försök, ja ni vet ju själva hur det är.

Hittills har jag mest sytt byxor i storlekar upp till cl 98, men nu fick jag en beställing på cl 116/122 och OJ så mycket större det mönstret blev. När byxorna var klara så var jag nästan säker på att de skulle passa mig ;)

Midjemudden är något som jag känner lite skeptis inför på dom här byxorna. Jag gick efter rekommendationer i olika mönsterböcker, men jag tycker ändå att den kändes lite väl tight. Det återstår att se vad beställaren tycker. Som tur är så är vi bekanta så det känns bra att kunna bolla lite fram och tillbaks. För är det något som inte känns bra då rättar vi självklart till det. Gör om, gör rätt!

Förutom ett nytt byxmönster så fick det även bli ett nytt mössmönster. Som jag sett på flertalet bloggar så verkar baggymössan göra entré i vår och så nu här hos SKROTdesign också. En mössa med lite häng där bak. Även här väntar jag spänt på lite tyck och tänk från beställaren.

Annars så njuter jag just nu av att våren verkar ha kommit hit till Värmland på alllvar och hoppas på att alla baciller försvinner med snön. Åter igen åkte jag och tjejerna på förkyling och feber så några av beställningarna har blivit lidande. Inte alls kul när det blir så, men vad ska man göra?

Mönster:
Egna SKROTmönster

Material:
Stjärnvelour och igelkottsinterlock från Mjuka Tyger. Mudd från lokal tygbutik.

söndag 11 april 2010

Mjuk filt "Stars and Stripes"

Jag har tidigare visat en filt i det röda microfibertyget med vita stjärnor och här kommer ytterligare en fast i marinblått. Som jag nämnt innan så är tyget otroligt mjukt och passar därför ypperligt som filt (eller som kudde också för den delen). På andra sidan valde jag en marinblå och vitrandig interlock och färgerna matchar varandra perfekt!


Stars and Stripes

Mönster:
Eget SKROTmönster

Material:
Marinblå microfiber med vita stjärnor och randig interlock i matchande marinblått och vitt.

måndag 5 april 2010

Påskpresenter

Våra barn är än så länge lite för små för att förknippa påsk och påskbrev med enbart godis så i år fick det bli mössor och filtar i olika färger i olika varianter. Riktigt kul att se barn som INTE vill ta av sig mössan trots att de är inomhus :)

Förresten. Stämmer det att vi gör lite olika när det gäller påskbrev runt om i vårt avlånga land? Här i västra Värmland målar vi påskbreven, fyller dom med tex godis (eller mössor och filtar) och så delar vi ut till våra kompisar. När jag var liten så klädde vi ut oss och gick runt med en korg fylld av påskbrev och så öppnade vi dörren hos våra kompisar, kastade in påskbreven, skrek GLAD PÅSK och sprang busigt därifrån. Nu, några år senare så träffas alla påskgubbar och påskkäringar vid hembygdsgården och byter påskbrev med varandra.

Mönster:
Egna SKROTmönster

Material:
Filt av vinröd supermjuk microfiber och brun interlock. X-mössan är i det populära stjärntyget från Muka tyger.

fredag 2 april 2010

En solig hälsning

Visst är det roligt när man får bilder på när kläderna man syr används? Här kommer en solig hälsning från en nöjd kille i sin SKROThatt. Just nu känns det extra långt bort till den svenska sommaren då haglet minst sagt vräker ner här i västra Värmland...