tisdag 6 januari 2009

Morot i velour

Vår dotter går på dagis sedan några månader tillbaks och ett par sköna muddbyxor har länge varit ett objekt på min att-sy-lista. Efter att ha frågat maken om vilken kombination av tyg och mudd som byxorna skulle få och fått svaret "Nä, det vill inte jag ha på mitt samvete" (?) så bestämde jag mig för att göra en lite häftigare kombination. Inget vanligt här inte! När så byxorna var klara så fick jag se att vår dotters byxor såg ut som en morot i velour :) Av minerna att döma på min make gjorde jag ytterligare två byxor och då i lite snällare kombinationer.

Testade också tre olika placeringar av SKROTlappen, fram på midjemudden, fram på byxan och bak i svanken på byxan. Kunde inte bestämma mig för vilken som blev bäst.


Triss i velour

Mönster:
Grundmönster från "Sy barnkläder av mjuka tyger" av Anita Gunnars.
Byxorna är ganska stora i storleken så storlek 70 fick det bli till vår dotter som annars drar 80/86. Dock tyckte jag att mönstret var lite högt i midjan och kort i benen så det blev att ändra lite, annars var det perfekt!

Material:
Orange och brun velour samt muddväv från Ohlssons tyger i Karlstad. Turkos velour från min mormors morgonrock :)

+++:
Jag har sagt det förrut och säger det igen. Det är kul att sy byxor! Kul också att jag har en del tyg och muddar på lager så att man kan variera sig lite.
Lång mudd i ben och midja visade sig vara väldigt bra nu när det är vinter och man inte vill att det ska glipa under overallen. Bra växmån blir det ju också.

---:
Att det är så många trådar som skall bytas på over locken när man behöver en ny färg...

6 kommentarer:

LinSar sa...

Jätte snygga

Doris_Assar sa...

Kul att du slaktat mormors morgonrock ;-) Fint blev det!

Anonym sa...

Morotsbyxorna blev jättesnygga. Glatt och piggt med starka färger tycker jag. tids nog blir det grått och svart och vitt till de små liven ändå.
Ja, alla byxorna är så klart fina, och det är så praktiskt med mjukisbyxor till dagisbarn, särskilt så här års under overaller och allt.

Anonym sa...

När jag byter tråd på min overlock, så klipper jag och knyter ihop och drar igenom så slipper man trä om maskinen varje gång, det är bara dem två trådarna som ska igenom nålsögonen som man får klippa innan och trä igenom.

Kram

linnzan sa...

Åh så snygga! Gillar verkligen de orange byxorna.

Bustråden sa...

fina!