lördag 28 november 2009

Nästan lite fusk

Torsdag och fredag den här veckan har jag varit på utbildning på mitt jobb och eftersom jag har 10 mil enkel väg så blev det att stanna över i Karlstad. Därmed kunde jag heller inte lämna vår 5 månader gamla dotter hemma så hon fick helt enkelt följa med på elsäkerhetsutbildning även hon. Tro det eller ej, men det gick hur bra som helst. Inte ett pip på två dagar utan de gångerna jag fick gå ut ur föreläsningssalen var när lilla dockan var lite för pratglad :) När jag så var i Karlstad så var jag ju bara tvungen att ta en sväng till Ohlssons tyger och deras stuvlådor. Tyvärr så hittade jag inget "måste-ha-tyg" där den här gången, men såväl i andra delar av butiken. För hur skulle jag kunna komma ut tomhänt när det var flera månader sedan jag var där sist?

I början av nästa år är det flertalet vänner och bekanta som skall ha barn och jag kunde bara inte låta bli att köpa några meter av ett helt underbart mjukt, lätt och gosigt tyg. Ni vet, så där som Bukowskinallar är. Perfekt till filtar. Det fiffiga var att tyget var likadant på båda sidor och repade sig inte och därmed är varken fållning eller kantning nödvändigt. Det är väl att ta i och kalla detta för att sy en filt. Känns mer som lite fusk, men varför kan det inte få vara lite lättvindigt ibland? :)


Underbart mjuka tyger i blått och rosa


Synd att jag inte är så förtjust velour för även dessa tyger var underbara!

tisdag 24 november 2009

Mössor till babysimmare

Det är otroligt kul att få så mycket positiv respons för att jag syr till förmån för barnen på Avdelning 12, CSK. Ännu roligare är det när så många vill vara med och ge sitt bidrag. Tusen tack alla ni!

På tisdagar är jag på babysim med yngsta dottern. Med mig idag hade jag ett gäng beställda mössor. Vändbara, fleecefodrade och trikåfodrade. Alla i kryssmodellen.


Babysimmarnas mössor

Mönster:
Eget.

Material:
Katter och röda hjärtan är tygstuvar från Ohlssons tyger i Karlstad. Molntygerna är från JNYdesign och flodhästarna från Jofotex.

+++:
Beställarnas val av tygkombinationer. Vad sägs om en vändbar mössa med röda hjärtan på ena sidan och dödskallar på den andra :)
Även om insidan vanligtvis inte syns på mössorna, så är det kul att exprimentera med färger. Limegröna flodhästar med rött fleecefoder blev jättehärligt!

---:
Att det bara finns en liten liten bit kvar av tyget med katter på och tidsbristen. Mer tid åt folket!

söndag 22 november 2009

Trikåtyger

Här är bilder på några av de trikåtyger jag har i min hylla :)

Observera att det inte alltid är så att färgerna återger verkligheten...


Molntyger i rött, brunt, rosa och turkost (JNYdesign)


Elefanttyger i lila, brunt och rött (Jofotex)


Flodhästtyger i lime, blått och gult (Jofotex)


Randiga tyger blå/vit, röd/vit, grå/vit, rosa/vit


Seriefigurer Nalle Puh, Musse Pigg



Stjärntyger ljusrosa/multifärgade stjärnor, ljusrosa/multifärgade stjärnor,
cerise/mörkblå, ljusblå/vitt & svart, mörkgrå/ljusgrå


Övriga mönster gult/gröna prickar, vitt/mulitfärgade blommor,
rött/vita hjärtan, ljusblått/blå & vita g-klavar


Övriga mönster svart/bruna fladdermöss, grå/blå dödskallar

Till förmån för barnen - Mössor

Först ut i det stora paketet som kommer att levereras till barnen på Avdelning 12, CSK, är mössor. Massor av mössor :) Här kan ni se de tre olika modellerna. Produktionen är i full gång!


Mössa med horn, här i det gula flodhästtyget


Kryssmössa av rosa molntyg


Toppmössa i rött molntyg, röda-vita ränder och katter

Mössorna sys dessutom upp för att passa lite olika väderlekar...


Dubbel trikå och då ibland en vändbar variant


Varmfodrad med fleece eller en tunnare variant i enkel trikå


Kryssmössa i de underbara molntygerna


Mössor i massor!


Mönster:
Alla tre mössmönster är egna mönster.

Material:
Tygerna på min hylla kommer från lite var stans, många är tygstuvar från Ohlssons tyger i Karlstad. Molntygerna är från JNYdesign, flodhästar och elefanter från Jofotex.

+++:
Att få bidra med något som ger en ljusglimt i tillvaron hos barnen.

---:
Att världen är så grym och orättvis...

lördag 21 november 2009

Till förmån för barnen

För ett par veckor sedan läste jag i en av mina bekantas blogg att dottern till en av hennes bekanta, hade varit lite hängig det sista. Efter ett besök hos doktorn kom chockbeskedet. Er 3-åriga dotter har leukemi. Bland annat hade dottern klagat på att hon haft ont i benen och inte alls varit samma glada spralliga tjej. Att läsa något sådant här är fruktansvärt. Det allra sista man vill är att det skall hända barnen något. Något som gör att man står helt handfallen och maktlös.

Jag kan omöjligen tänka mig in i situationen där ens barn är svårt sjuk, men när min dotter plötsligt en dag började gråta och jag frågade vad det var fick jag svaret "Ont i benen mamma". Det knöt sig i magen och jag trodde jag skulle kräkas. Jag blev livrädd! Ytterligare ett par gånger de följande dagarna klagade hon på att hon hade ont i benen och varje gång kände jag paniken. Vi är lyckligt lottade att ha två friska barn, men efter det här bestämde jag mig. Jag ville göra någonting för de svårt sjuka barnen på Avdelning 12 på Centralsjukhuset i Karlstad.

Det enda som föräldrar och barn på Avdelning 12 önskar sig, är att alla ska vara friska och allt ska vara som vanligt. Som det brukade vara. Som det ska vara när man är barn. Tyvärr så kan jag inte uppfylla deras högsta önskan, men om jag så kan skänka glädje en liten liten stund så är det värt det. Varenda sekund!

Jag har bestämt mig för att alla beställningar framöver skall gå till förmån för barnen på Avdelning 12, CSK. Ett stort paket kommer således att leveras fyllt med diverse SKROT-artiklar.

söndag 1 november 2009

Jofotex webbutik

*****Uppdaterat kl. 21.45*****
Jofotex webbutik har nu äntligen öppnat!!

Sitter här spänt och väntar på smygpremiären av Jofotex webbutik som ska ske idag. Antar att ni är fler med mig :))


Jofotex nya retrotyg, Nattåg