onsdag 7 oktober 2009

Mönster till vindskydd, Phil & Ted

Det är riktigt roligt att så många efterfrågar vindskydd till P&T-vagnar. Tyvärr så hinner jag inte rita av mönstret till alla er som frågar efter det utan väljer istället att lägga ut det här i min blogg. Jag ska försöka att beskriva sömnaden så gott jag kan, det är inga egentliga svårigheter, men om det är något som är oklart så är det självklart bara att fråga. Jag har testat så att mönstret passar till modellerna E3, Sport, Dash och Vibe.


Alla mått inklusive sömsmån, 1cm


  1. Lägg de två mönsterdelarna mot vikt kant och klipp ut utan ytterligare sömsmån. Markera vart tryckknappar och/eller kardborren skall sitta.
    Som yttertyg bör man ha något som står emot regn och vind som tex bävernylon eller (textil)vaxduk. Vill man så kan man fodra vindskyddet och då passar fleece bra.
  2. Sick-sacka tygstyckena.
  3. Sy ihop de tre "hacken" i vindskyddets sidor och nederkant.
  4. Sy ihop den lilla mönsterbitens raka nederkant kant med själva stora vindskyddets svängda överkant, dvs så de ligger på bilden ovan.
  5. Sy fast förstärkningar där det skall sitta tryckknappar (E3, Sport och Dash)
  6. Lägg yttertyg och fodertyg räta mot räta samt eventuell kardborre på plats (Dash och Vibe). Ett tips är att se hur det är gjort i fotändan på originalen av P&T:s regn- och UV-skydd.
  7. Sy ihop delarna, men lämna en liten öppning där vindskyddet kan vrängas igenom. Vräng vindskyddet så att rätsidan kommer ut.
  8. Nåla ihop öppningen och sy en stickning en liten bit in längs hela vindskyddet.
  9. Slå i tryckknapparna, märkta med x på bilden. Tänk på att sufletten skall fästas i vindskyddet (E3, Sport och Dash) så det gäller att slå ihop rätt delar av tryckknapparna. Den gula pilen visar vart tryckknappen (E3, Sport och Dash) eller kardborren (Vibe) skall sitta på vindskyddets övre del.

Placering av tryckknappar
och kardborre på vindskyddets
övre och nedre del.

9 kommentarer:

SabinaP sa...

Men Cia! Sök patent på ditt mönster istället, det verkar ju inte finnas något annat vindskydd än det du gör :)
Kramar!

Anonym sa...

Wow, stort tack för att du la ut mönster och beskrivning!

Sagagos sa...

Patent kan bli svårt, jag har fått mönster av en kompis som ser liknande ut... kanske inte helt exakta mått men ungefär... även det till PT...

men helt klart snällt att lägga ut!
jag hoppas du får många andra tips och mönster tillbaka när du är så snäll! ;D

Unknown sa...

Hej.

Vi undrar om du skulle vara intresserad av att sälja dina handgjorda saker, eller om du har några secondhand saker du vill sälja, på hantverksmarknaden.com? Vi skickar med lite information nedan och hoppas att vi hör av dig snart. Webshoppen beräknas öppna den 1 november om allt går enligt planerna.

Hur fungerar det att sälja på Hantverksmarknaden.com?

När köparen har gjort en beställning skickas ett mail ut till säljaren med information om köparen. Ex. Maja ska sälja stickade tröjor, hon skickar in all information vi behöver om hennes tröjor. Hon vill lägga upp 5 tröjor i olika färger i vår webbshop och får betala 10/upplagd vara, alltså 50 kr. Vi lägger upp hennes tröjor på Webbshoppen. När köparen beställer en tröja skickar vi information om köparen till Maja.

Vem ansvarar för att köpet går igenom?

När Maja har fått köparens information tar hon själv kontakt med denne för att göra upp om köpet. Därmed är det köparen och säljaren som ansvarar för huruvida pengar förs över och varans kvalité. Om vi får information om att en säljare eller köpare har på något sätt inte uppfyllt sin del av köpet kommer vi att ta bort säljaren eller inte låta köparen handla hos oss något mera! Som säljare skriver man under ett kontrakt där man lovar att den information som står om varan på webbshoppen ska vara sann. Du som säljare bestämmer själv vilket betalningssätt som passar bäst vid försäljning.

Kostnader

Ni som vill sälja på hantverksmarknaden.com kontaktar oss på info@hantverksmarknaden.com. Ni får då ett formulär att fylla i med den information vi behöver av er. Vi tar ut en kostnad på 10/vara vi lägger upp som ska betalas i samband med registreringen av era varor. Vi tar ut denna kostnad för att täcka våra utgifter som webbhotell, domännamn, reklam osv. För 10/vara får din vara ligga uppe på hantverksmarknaden.com i 1 år. Om du inte fått sålt din vara inom ett år skickar vi ut ett mail och du kan då välja att ta bort din vara eller för endast 10 kr låta den vara kvar under ett år till. Om du har gjort en större produktion av en vara, (ex. stickade tröjor i likadant garn, samma färg med samma detaljer men i olika storlekar) betalar du endast 10 kr för 2, 20 kr för 4 etc.

Maila oss om du tycker att detta verkar intressant så kommer vi att skicka mer utförlig information till dig.

Varma hälsningar

Hanna och Johanna

GlamiNa sa...

Hej =) Kul att du hittade till mig =)
Självklart får du lägga till mig. Gör det samma med dig =)

Anonym sa...

Hej!
Vi är på väg att köpa vår första P&T, pga syskon på väg, och har hört att vindskydd behövs. Men för att förstå mönstret skulle jag vilja se en bild på hur det ser ut i färdigt skick? har du det ngnstans?

Kanontack för allt jobb du lägger ner med att beskriva!

Mvh
Christina

Starkismor sa...

Tusen tackl för mönster! Nu har jag ett superfint vindskydd till min PTsport! JAg kan tipsa om att IKEAS äppelgröna fleecefilt "Polarvide" är om inte helt exakt så nära nog samma färg som den äppelgröna vagnen!

Unknown sa...

Vilken inspirerande blogg!
Jag undrar om mönstret fungerar till Phil&Teds Hammerhead?
Har du möjligtvis ett mönster för vindskydd till syskonsitsen också?

Hälsningar Paula

Christina sa...

Hej! Syr du fortfarande vindskydd till Phil & teds? Om vad tr du då? Känner att jag inte har tiden att sy just nu och har redan blivit kallt ute! Skulle behöva 2 skydd ett till fram och ett för barnet bak har en phil o teds Explorer ångrar att jag sålde åkpåsen som kag hade till min sportvagn