fredag 27 februari 2009

Flodhästar och elefanter

Aaaaaahhhh! Man blir verkligen tokig av att inte få tiden att räcka till. När man jobbar borta måndag-torsdag så vill man ju självklart spendera så mycket tid som möjligt med familjen när man kommer hem, men det behöver ju inte betyda att man inte vill sy. Vad gör man då för att stilla sin syabstinens? Jo, man köper mer tyg ;)

+ elefanter i plommonlila


onsdag 18 februari 2009

Ny vagn, ny dyna

I förra veckan fick vi vår nya vagn. En grå och svart Phil & Ted Dash. Snabbt rotade jag fram fårfällen och saxen. En dyna går ju snabbt att sy och något måste man ju få göra även om man är trött och sliten och vad gör man inte för att slippa Melodifestivalen?!

Resultatet blev slutligen en formsydd mjuk och gosig dyna. Det tog dock avsevärt mycket längre tid än väntat då fårskinnets baksida i skinn inte var det lättaste materialet att jobba med...

Mönster:
Ritat av originaldynan.

Material:
Fårfällen "Ludde" från IKEA och svart fleecetyg från lokal sybutik.

+++:
Dynan blev riktigt bra och passade som en smäck! Positivt är också att jag slapp att sy runt hålen till selen. Varken fårskinnet eller fleece repar sig ju :)

---:
Jag fick sprätta upp flera gånger då fleecetyget drog sig mot fårskinnet. Inget lätt material att sy i så tillslut skippade jag att vändsy och det fick bli en synlig over lock-söm istället.

onsdag 4 februari 2009

Long time, no see

Jo då, visst är jag kvar, men i en mer sliten variant. Sedan december så veckopendlar jag och det är väldigt jobbigt. Framför allt att vara borta från familjen, men även att jobba 12h om dagen för att få komma hem på torsdag och på så vis få en dag extra på hemmaplan.

Alla syprojekt kommer lite i skymundan, men jag kan lova att det finns idéer....och beställningar...som väntar och väntar och väntar.... Ja, vad säger man. Den som väntar på något gott ;)

Något som dock lyser upp himlen är en nominering som jag fått av snälla Ett Tu Tre. Tyvärr har jag inte hunnit blogga om den utan den har ivrigt legat och väntat i en hel månad *skäms på mig*
Motiveringen lät så här:
SKROTdesign:
För hon hade 2008 års roligaste utmaning,
och det är alltid roligt att se vad en hobbysömmerska håller på med.

Enligt utmaningens regler så ska jag nominera andra, men den då den snurrat runt i etern ett tag så får det bara bli ett stort stort tack till Ett Tu Tre!

Utmaningen som nämns är den här och jag håller som mest på att rusta upp min syhörna och det blir nog riktigt bra!