söndag 28 december 2008

Ny mössmodell

På juldagen hade jag den stora äran att få bli moster till en underbar liten kille. Så här i vintertider behövs en varm mössa och igår knåpade jag ihop en "ny" mössmodell. Tanken är att mössan ska vara enkel att sy eftersom nyfödda barn växer så otroligt fort och det lär gå åt en och annan mössa de närmsta månaderna. Så lite sömmar som möjligt var också ett krav från min sida. Resultatet ser ni nedan och trots att testmodellen är utan foder och finess så är jag nöjd. Enkelt, snabbt och funktionellt. Helt i min stil :)

Modellen satt jättebra så nu är det bara fram med saxen och klippa till en mössa som passar bra ihop med åkpåsen till bilstolen som jag sydde igår. Bilder på detta kommer!

måndag 22 december 2008

Bilar och pirater - del 2

Igår blev det några kuddfodral och här kommer bilder på de utlovade förvaringspåsarna. Även de i all enkelhet, men jag hoppas att killarna blir nöjda. Nu har dom i alla fall någonstans att ha sina smågubbar och andra leksaker de vill ha med till sin släkt och alla kompisar.


En öppen och en stängd påse


En enkel kanal med dragsko för att stänga

Mönster:
Eget

Material:
Bomullstyger från Tygfabriken i Karlstad.
Dragsko och spännen från lokal sybutik

+++:
Snabbt och enkelt.

---:
Att dragskon blev lite trög att dra ihop. Tyget är nog lite kraftigt och så här i efterhand skulle jag nog ha sytt en kanal i tex svart lakansväv, men man lär sig!

lördag 20 december 2008

Bilar och pirater - del 1

Julafton närmar sig och tomten har viskat i mitt öra att två av vår dotters kusiner önskar sig kuddar med häftiga motiv på i julklapp. Den ena killen är helt såld på Cars medan den andra inte har någon direkt favorit, men är mycket för bland annat Spindelmannen och sjörövare. Nedan ser ni resultatet. Kuddarna kommer även få sällskap av en förvaringspåse i matchande tyg om ett par dagar.

Mönster:
Eget

Material:
Bomullstyger från Tygfabriken i Karlstad. Innerkuddar från IKEA.

+++:
Snabba och enkla julklappar som kan varieras i onändligthet.
Att Tygfabriken har så billiga tyger. Just dessa kostade enbart 60kr/m.

---:
Ingenting i det här projektet :)

måndag 1 december 2008

Sömnadshjälp

Tiden går väldigt fort och det känns som om jag inte hinner med någonting alls. Massor av projekt som är påbörjade, men ej avslutade...

Jag skulle behöva er hjälp om hur jag ska sy fast mudd i tex halsringningar när jag inte har någon maskin som kan sy sådana fållsömmar i elastiska tyger. Hur gör ni? Sick-sack, raksöm? Trådspänning? Har testat lite, men får inte till det. Antingen så spricker sömmen när jag drar i tyget eller så ser det helt slappt ut :(

Hoppas ni kan ge lite tips!